Biblioteket

Vi er så heldige på Berg skole at vi har et nytt, stort, lyst og fint bibliotek. Her har vi hyllevis med bøker, mange gode sitteplasser og lesestoler, og til og med vinduskarmer som kan brukes som leseplass! Vi har også et eget grupperom i tilknytning til Biblioteket, som kan benyttes til å spille spill, tegne o.l. for de som ønsker å gjøre det uforstyrret. Elevene stortrives på Biblioteket, hvor de kan lese og låne bøker på både norsk og engelsk, i tillegg til faktabøker, krimbøker, spenningsbøker, Fantasy, humorbøker, quizbøker, billedbøker, tegneserier, eventyr og mye mye mer.... Selv om vi har en del bøker allerede, så jobber vi stadig med å utvide samlingen vår, og barna kan komme med tips til hva slags bøker de ønsker seg i en egen notatbok som ligger på Biblioteket. Her skal det nemlig være bøker for alle typer nivåer, temaer og interesser. Ellers så har vi en helt egen bokorm (se bilde) som stadig kommer med boktips til elevene, og flunkende nye bøker plasseres på egne hyller så elevene lett kan finne dem og la seg engasjere. Målet er at Biblioteket skal være et rom for alle elevene, selve hjertet på Berg, en sosial og faglig møteplass hvor alle får oppleve trivsel, (lese)glede og mestring, og slik bidra til skolens motto og målsetting: "vi skal lære enda mer". Både skolen og AKS bruker Biblioteket mye, og dette er bl.a. stedet for bokklubbene som AKS arrangerer, slik som Harry Potter Klubben og Percy Jackson Klubben, i tillegg til høytlesning for elevene. Biblioteket har også lansert sin egen skrivekonkurranse, for å motivere til videre skriving og leseglede. Her på Biblioteket på Berg brenner vi for litteraturformidling til barna, og deres premisser og interesser er alltid i fokus. Dersom du har et litteratur-tips e.l. du ønsker å dele med oss så er det bare å la oss høre fra deg, eller om du har bøker hjemme som du ønsker å donere til oss så tar vi gladelig imot ditt litterære bidrag.
God leselyst ønskes til alle fra Bergs bibliotek, og håper vi sees snart! :-)

Bildebøker
Stativ med nye bøker