Biblioteket

Biblioteket på Berg

Vi er så heldige på Berg skole at vi har et nytt, stort, lyst og fint bibliotek. Her har vi hyllevis med bøker, mange gode sitteplasser og lesestoler, og til og med vinduskarmer som kan brukes som leseplass! Vi har også et eget grupperom i tilknytning til biblioteket, som kan benyttes til å spille spill, tegne o.l. for de som ønsker å gjøre det uforstyrret.

En samling i vekst

Elevene stortrives på biblioteket! Her kan de lese og låne bøker på både norsk og engelsk, i tillegg til faktabøker, krimbøker, spenningsbøker, Fantasy, humorbøker, quizbøker, billedbøker, tegneserier, eventyr og mye mye mer! Selv om vi har en del bøker allerede, så jobber vi stadig med å utvide samlingen vår. Elevene kan komme med tips til hva slags bøker de ønsker seg i en egen notatbok som ligger på biblioteket. Her skal det nemlig være bøker for alle typer nivåer, temaer og interesser.

Amigo

Vi har også en helt egen bokorm (se bilde) som stadig kommer med boktips til elevene, og flunkende nye bøker plasseres på egne hyller så elevene lett kan finne dem og la seg engasjere.

Biblioteket på Berg

Målet er at biblioteket skal være et rom for alle elever  selve hjertet på Berg  og en sosial og faglig møteplass der alle får oppleve trivsel, (lese)glede og mestring. Biblioteket bidrar med dette til skolens motto og målsetting: "Vi skal lære enda mer". Både skolen og AKS bruker biblioteket mye, og dette er bl.a. stedet for bokklubbene som AKS arrangerer, slik som Harry Potter Klubben og Percy Jackson Klubben, i tillegg til høytlesning for elevene. Biblioteket har også lansert sin egen skrivekonkurranse, for å motivere til videre skriving og leseglede.

Vi <3 bøker!

På biblioteket på Berg brenner vi for litteraturformidling, og elevenes premisser og interesser er alltid i fokus. Dersom du har et litteraturtips du ønsker å dele med oss, gleder vi oss til å høre fra deg. Dersom du har bøker hjemme som du ønsker å donere til biblioteket, så tar vi gladelig imot ditt litterære bidrag.

God leselyst ønskes til alle fra Bergs bibliotek. Håper vi sees snart!

Hilsen bibliotekansvarlig Camilla B.Kverntangen Schøyen

dette nettstedet kan du søke blant et stort antall bøker og andre dokumenter. Finner du noe du liker, kan du også reservere eller bestille tittelen. Hvis du logger deg inn, får du oversikt over alle dine lån, og kan også fornye lånene.

Biblioteksstol
Lesekrok