Fellesmat

På Berg AKS spiser barna ett felles måltid trinnvis en gang i uken.

Måltidene skal være sunne, gode og bærekraftige som faller i smak hos barna. Vi har laget en meny med næringsmessige balanserte retter. Det er alltid grønnsaker til hvert måltid og vi satser på å lage det meste av maten fra bunnen av. 

Disse fellesmåltidene med fokus på kunnskap om sunne og gode måltider, og det sosiale felleskapet det er å spise sammen er et satsningsområde på Berg AKS i 2017/18.

Den dagen det er fellesmat så trenger ikke barna å ha med matpakke på AKS.

 

Tidsplan for fellesmat 1. - 3. trinn i kantina

Tirsdager:

Kl. 13:15 - 14:00: Lysegrønn base - 1. trinn

Kl. 14:00 - 14:45: Mørkegrønn base - 2. trinn

Fredager:

Kl. 14:00 - 14:45: Blå base - 3. trinn

 

Fellesmat for Klubben - 4. trinn

Tirsdager kl. 16:00 - 16:30

På Klubben bytter klassene på å lage mat til hverandre kl. 14:30 - 16:00.

Kl. 16:00 - 16:30 samles ale til et felles måltid.

Tirsdager blir fast "Mat og Helse"-dag for 4. trinn. Klassene rullerer på hvem som har ansvaret for å lage mat. Elevene lærer om sunn, næringsrik mat og vi fokuserer på viktigheten av hygiene og samarbeid rundt matlagingen. Klassen som lager maten serverer maten de har laget til de andre på trinnet og alle spiser sammen. 

 

I ferier har aktiviteter som for eksempel kafédag eller baking/matlaging hvor barna lager maten selv. 

Meny 1. - 3. trinn

Uke 45: Havregrøt

Uke 46: Fiskekaker m/potetmos

Uke 47: Blomkålsuppe  

Uke 48: Tacowrap

Uke 49: Pastasalat

Uke 50: Fiskesuppe 

Uke 51: Julegrøt (alle trinn tirsdag)

Drawing of a city

Meny Klubben

Uke 47: 4a lager «Fiskekaker med hjemmelaget potetmos og gulrøtter»

Uke 48: 4b lager «Havregrøt»

Uke 49: 4c lager «Tomatsuppe»

Uke 50: 4a lager «Minestronesuppe»

Uke 51: 4b lager «Risgrøt»

 

Klubbens oppskriftshefte

Drawing of a city