Fellesmat

På Berg AKS spiser barna ett felles måltid trinnvis en gang i uken.

Måltidene skal være sunne, gode og bærekraftige som faller i smak hos barna. Vi har laget en meny med næringsmessige balanserte retter. Det er alltid grønnsaker til hvert måltid og vi satser på å lage det meste av maten fra bunnen av. 

Disse fellesmåltidene med fokus på kunnskap om sunne og gode måltider, og det sosiale felleskapet det er å spise sammen er et satsningsområde på Berg AKS i 2017/18.

Den dagen det er fellesmat så trenger ikke barna å ha med matpakke på AKS.

Tidsplan for fellesmat 1. - 3. trinn

Tirsdager:

Kl. 13:15 - 14:00: Grønn base - 1. trinn

Kl. 14:00 - 14:45: Blå base- 2. trinn

Fredager:

Kl. 13:15 - 14:00: Rød base - 3. trinn

 

Fellesmat for Klubben - 4. trinn

Tirsdager kl. 15:00 - 16:00

På Klubben bytter klassene på å lage mat til hverandre.

Tirsdager blir fast "Mat og Helse"-dag for 4. trinn. Klassene rullerer på hvem som har ansvaret for å lage mat. Elevene lærer om sunn, næringsrik mat og vi fokuserer på viktigheten av hygiene og samarbeid rundt matlagingen. Klassen som lager maten serverer maten de har laget til de andre på trinnet og alle spiser sammen. 

I ferier har aktiviteter som for eksempel kafédag eller baking/matlaging hvor barna lager maten selv. 

Meny 1. - 3. trinn

Uke 17 Verdens aller, aller beste suppe (hjemmelaget tomatsuppe)

Uke 18 Bergwrap (fiskewrap m/ salat)

Uke 19 SGSP (supergod og grov skinkepizza)

Uke 20 God grøten Jaffs og Slaffs (havregrøt)

Uke 21 Pasta Nam Nam (pasta m/ hjemmelaget tomatsaus)

Uke 22 Potetraketten (bakt potet)

Uke 23 Fisk på pinnne (fiskepinner m/ hjemmelaget potetmos)

Uke 24 Fin salat (pastasalat med masse deilige saker)

Uke 25 Verdens aller, aller beste suppe

Uke 26 Grillings on Fire

Drawing of a city

Meny Klubben

Uke 18: Omelett

Uke 19: Hjemmelagde fiskepinner med potetmos

Uke 20: Hjemmelaget hamburger

Uke 21: Calzone

Uke 22: Pasta carbonara

Uke 23: Kebab

Uke 24: Smoothie

 

Oppskrifter

Drawing of a city