Fellesmat

På Berg AKS spiser barna ett felles måltid trinnvis en gang i uken.

 

Måltidene skal være sunne, gode og bærekraftige som faller i smak hos barna. Vi har laget en meny med næringsmessige balanserte retter. Det er alltid grønnsaker til hvert måltid og vi satser på å lage det meste av maten fra bunnen av. Vi ønsker at barna skal ta del i utformingen av menyen på AKS, så i uke 34 har hver klasse ansvaret til å lage passende gode navn til hver rett. Når navnene er på plass blir menyen presentert her på hjemmesiden vår. Vi kommer også til å legge ut oppskriftene til rettene så dere kan lage rettene hjemme sammen om dere vil.

 

Disse fellesmåltidene med fokus på kunnskap om sunne og gode måltider, og det sosiale felleskapet det er å spise sammen er et satsningsområde på Berg AKS i 2017/18.

 

Den dagen det er fellesmat så trenger ikke barna å ha med matpakke på AKS.

 

Tidsplan for fellesmat 1. - 3. trinn

Tirsdager:

Kl. 13:15 - 14:00: Grønn base - 1. trinn

Kl. 14:00 - 14:45: Blå base- 2. trinn

 

Fredager:

Kl. 13:15 - 14:00: Rød base - 3. trinn

 

Fellesmat for Klubben - 4. trinn

Tirsdager kl. 15:00 - 16:00

På Klubben bytter klassene på å lage mat til hverandre.

Tirsdager blir fast "Mat og Helse"-dag for 4. trinn. Klassene rullerer på hvem som har ansvaret for å lage mat. Elevene lærer om sunn, næringsrik mat og vi fokuserer på viktigheten av hygiene og samarbeid rundt matlagingen. Klassen som lager maten serverer maten de har laget til de andre på trinnet og alle spiser sammen. 

 

I ferier har aktiviteter som for eksempel kafédag eller baking/matlaging hvor barna lager maten selv. 

Meny og oppskrifter

Meny 1. - 3. trinn

Uke 34 - Hjemmelaget tomatsuppe

Uke 35 - Fiskewrap

Uke 36 - Pastasalat

Uke 37 - Bakt potet

Uke 38 - Tacowrap

 

Meny 4. trinn

Uke 34: Fruktspyd

Uke 35: Wok

Uke 36: Smoothie

Uke 37: Grønnsakssuppe

Uke 38: Muffins med eple og havregryn

Uke 39: Pizza med fullkornsbunn

Drawing of a city